fbpx

10 diferențe dintre bogați și săraci

Există 1.440 de minute în fiecare zi. În ceea ce privește timpul, suntem cu toții egali. Și majoritatea oamenilor, folosesc aproximativ 1.200 din acele minute pentru activități legate de muncă, familie și nevoii de bază. Asta lasă aproximativ 240 de minute în fiecare zi și ceea ce fac bogații cu cele 240 de minute îi separă de toți ceilalți, conform unui studiu efectuat de autorul Tom Corley. Prin urmare, astăzi vom vorbi despre 10 obiceiuri pe care le au bogații, dar nu și săracii, pentru ca așa cum spune Jack Canfield:

Obiceiurile îți determina viitorul.

Jack Canfield

1.    80% din oamenii bogați își stabilesc obiective, față de 12% din cei săraci     

Contrar credințelor pe care ni le-am format, doar 20% din bogați au moștenit averea, restul sunt la prima generație. Deci a deveni bogat este o destinație, către care te îndrepți urmărind un anumit drum, pe care îl urmezi conștient, pas cu pas, zi de zi. Și poți face asta doar dacă ai un GPS și un plan pe care să-l urmezi, iar acest GPS reprezintă obiectivele pe care ți le stabilești.

2.    73% din oamenii bogați pun în aplicare regula „80/20”, față de 5% din cei săraci

Această regulă spune că aproximativ 80% din rezultate provin din 20% din acțiunile noastre.

Este important să fim eficace, adică este suficient să identificăm și să ne concentrăm eforturile asupra sursei principale de unde vin realizările noastre și în felul acesta vom putea economisi timp, energie și bani.

3.    63% din oamenii bogați ascultă cărți audio cât timp fac naveta la serviciu, față de 5% din cei săraci

Timpul este una din cele mai importante resurse, pentru că orice ai face, ziua tot 24 de ore are, iar statistic, în orașele mari se stă în medie 2 ore în trafic. Ca urmare, cei bogați încearcă să nu irosească timpul.

4.    67% din oamenii bogați se uită la televizor mai puțin de 1 oră pe zi, față de 23% din cei săraci ce stau în medie 5 ore pe zi, conform statisticilor

Din acest timp, bogații se uită la emisiuni de divertisment în procent de 6%, iar săracii în procent de 78%. Cum ar fi dacă ai înlocui, zilnic, o oră la TV cu studiatul unui subiect care să-ți îmbunătățească aptitudinile la locul de muncă sau să-ți dezvolți educația financiară?

5.    21% din oamenii bogați sunt supraponderali, față de 66% din cei săraci

Oamenii bogați înțeleg cât de importantă este nutriția corectă și, de aceea, ei sunt foarte atenți cu sănătatea lor, atenți la ce mănâncă și au obiceiul de a face mișcare. O altă ipoteză este că cei bogați s-ar putea să nu-și schimbe consumul de alimente la fel de mult ca cei săraci ca răspuns la prețurile alimentelor, pe măsură ce apare dezvoltarea economică.

6.    76% dintre oamenii bogați fac sport de cel puțin patru ori pe săptămână, comparativ cu doar 23% dintre oamenii săraci     

Exercițiile fizice îmbunătățesc sănătatea mintală prin reducerea anxietății, depresiei și stării de spirit negative și prin îmbunătățirea stimei de sine și a funcției cognitive. Treizeci de minute de exerciții de intensitate moderată, cum ar fi mersul rapid timp de 3 zile pe săptămână, sunt suficiente pentru a obține aceste beneficii. Mai mult, aceste 30 de minute nu trebuie să fie continue; se crede că trei plimbări de 10 minute sunt la fel de utile ca o plimbare de 30 de minute.

7.    6% din oamenii bogați joacă la loterie, față de 77% din cei săraci

Oamenii bogați nu se bazează pe noroc pentru a face bani și sunt conștienți că șansele la jocurile de noroc sunt foarte mici. Ei evită să piardă timp și bani cu ele și preferă, ca în acel timp, să-și urmeze obiectivele.

8.    81% din oamenii bogați lucrează cu listele de sarcini, iar cei săraci în procent de 19%

Așa cum ziceam mai sus, timpul este o resursă importantă. O listă de sarcini te ajută să fii productiv, îți aduce claritate în ceea ce ai de făcut și elimini stresul și teama de a omite un lucru important.

9.    88% din oamenii bogați citesc în medie 30 minute/zi informații ce țin de educație personală sau carieră, comparativ cu 2% din ce săraci care citesc în această direcție

Poți folosi cititul pentru ați dezvolta anumite abilitați și pentru a deveni mai bun în carieră. Gândește-te că o carte conține experiența autorului de zeci de ani într-un anumit domeniu, iar tu poți avea acces la aceste informații în câteva ore.

10.    44% din oamenii bogați se trezesc cu 3 ore înainte de munca propriu zisă, iar oamenii săracii în procent de 3%

Se știe că mulți oameni de succes se trezesc devreme și este un obicei care îți poate schimba destul de mult viața. Câteva beneficii:

  • ai un avans de 3 ore față de ceilalți,
  • poți lucra la obiectivele tale sau
  • poți citii fără să fii întrerupt constant,
  • îți poți organiza ziua sau
  • poți face mișcare.

În încheiere, te las să  reflectezi asupra unui citat de Bill Gates, care sper să te motiveze:

Dacă te naști sărac, nu e vina ta, dar dacă mori sărac, atunci este vina ta.

Cărți recomandate:

TOM CORLEY – Rich Habits, Poor Habits: https://bit.ly/2Ec1pkP

OCTAVIAN PANTIS – Musai List: https://bit.ly/2E2RONy

JAMES CLEAR – Atomic Habits: https://bit.ly/2W2Jvq3

Dacă preferi varianta video:

Stiudiul și datele au fost preluate de pe https://richhabits.net

Nu ezita să ne împărtășești răspunsul tău în comentariile de mai jos.


Distribuie dacă ți-a plăcut:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui