fbpx

Cele 10 reguli pentru succes ale lui Warren Buffett

Aceste reguli provin dintr-un articol a lui Alice Schroeder, autoarea marii biografii a lui Warren Buffett –  Bulgărele de zăpadă.

1. Reinvestește-ți profiturile

Când câștigi bani pentru prima dată, s-ar putea să fii tentat să-i cheltui. Nu fă asta! În schimb, reinvestește profiturile.

Buffett a aflat acest lucru devreme. În liceu, el și un amic au cumpărat un aparat de Pinball pentru a-l pune într-o frizerie. Cu banii câștigați, au cumpărat mai multe aparate, până au avut opt ​​în diferite magazine. Când  au vândut afacerea, Buffett a folosit încasările pentru a cumpăra acțiuni și pentru a începe o altă afacere mică.

2. Fii dispus să fii diferit

Nu îți baza deciziile pe ceea ce spune sau face toată lumea.

Când Buffett a început să gestioneze bani în 1956, cu 100.000 de dolari adunați de la câțiva investitori, a fost numit nebun. El a lucrat în Omaha, nu pe Wall Street și a refuzat să le spună partenerilor săi unde le investea banii. Oamenii au prezis că va eșua, dar când și-a încheia parteneriatul 14 ani mai târziu, acesta a valorat mai mult de 100 de milioane de dolari.

3. Nu-ți suge degetul mare

Adună-ți în prealabil orice informație de care ai nevoie pentru a lua o decizie și roagă-ți un prieten sau o rudă să se asigure că respecți un termen limită. Buffett se mândrește cu deciziile rapide și acționează în concordanță.

El numește orice moment inutil de stat și gândit drept „supt degetul mare”.

4. Explică termenii afacerii înainte de a începe

Pârghia ta de negociere este întotdeauna cea mai mare înainte de a începe o slujbă – atunci ai de oferit ceva ce cealaltă parte dorește.

Buffett a învățat această lecție într-un mod dificil când era copil, când bunicul său Ernest l-a angajat pe el și pe un prieten pentru a scoate din zăpadă magazinul alimentar al familiei, după un viscol. Băieții au petrecut cinci ore dând la lopată până abia și-au putut îndrepta mâinile înghețate. Ulterior, bunicul său a dat celor doi mai puțin de 90 de cenți pentru a-i împărți.

5. Urmărește cheltuielile mici

Buffett investește în afaceri conduse de manageri care sunt obsedați de cele mai mici costuri.

Odată a achiziționat o companie al cărei proprietar a numărat foile din rolele de hârtie igienică în role de 500 de coli pentru a vedea dacă este înșelat (era înșelat). El a admirat, de asemenea, un prieten care a pictat doar partea care dădea spre drum a clădirii sale de birouri.

6. Limitează ceea ce împrumuți

Buffett nu a împrumutat niciodată o sumă semnificativă – nu pentru a investi, nici pentru o ipotecă.

El a primit multe scrisori sfâșietoare de la oameni care credeau că împrumuturile lor sunt gestionabile, dar au devenit copleșiți de datorii. Sfatul său: negociați cu creditorii pentru a plăti ceea ce puteți. Apoi, când nu aveți datorii, lucrați la economisirea unor bani pe care îi puteți folosi pentru a investi.

7. Fii persistent

Cu tenacitate și ingeniozitate, poți câștiga împotriva unui concurent.

Buffett a achiziționat Nebraska Furniture Mart în 1983, deoarece îi plăcea modul în care fondatoarea sa, Rose Blumkin, făcea afaceri. O imigrantă rusă, a construit magazinul, pornind de la un amanet, în cel mai mare magazin de mobilă din America de Nord. Strategia ei a fost să vândă ieftin produsele importante și era un negociator nemilos.

8. Stabilește când să renunți

Odată, când Buffett era adolescent, a mers la hipodrom. A pariat pe o cursă și a pierdut. Pentru a-și recupera fondurile, a pariat pe o altă cursă. A pierdut din nou, lăsându-l aproape cu nimic. I s-a făcut rău – a risipit câștigurile strânse în aproape o săptămână.

Buffett nu a repetat niciodată această greșeală.

9. Evaluează riscurile

În 1995, angajatorul fiului lui Buffett, Howie, a fost acuzat de FBI de fixarea prețurilor. Buffett l-a sfătuit pe Howie să-și imagineze scenariile cele mai rele și cele mai bune în cazul în care va rămâne în companie. Fiul său și-a dat seama repede că riscurile de a rămâne depășeau cu mult orice potențiale câștiguri și a renunțat a doua zi.

10. Stabilește ce înseamnă cu adevărat succesul

În ciuda averii sale, Buffett nu măsoară succesul în dolari. În 2006, s-a angajat să dea aproape toată averea sa organizațiilor caritabile, în primul rând Fundației Bill și Melinda Gates.

El este hotărât să nu finanțeze monumente pentru sine – fără clădiri sau hale Warren Buffett.

Ia uite ce spune Warren Buffett despre măsurarea succesului:

Când vei ajunge la vârsta mea, îți vei măsura succesul în viață în funcție de cât de mulți dintre oamenii pe care vrei să îi iubești te iubesc de fapt. Acesta este testul final al modului în care ți-ai trăit viața.

Dacă preferi varianta video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui