fbpx

#90 Fii obsedat sau fii mediocru – Grant Cardone

Fii obsedat sau fii mediocru - Grant Cardone

Scrie-ți viitorul pentru a-l atinge.

Grant Cardone

Despre carte:

Fii obsedat sau fii mediocru de Grant Cardone, o carte care te motivează, dar și îți spune practic cum să te implici din toată inima în munca ta și să te ridici la adevăratul tău potențial, identificând tiparele de gândire și obiceiurile de lucru ale celor pasionați și de succes.

Cartea are 2 idei de bază, obsesia și scopul. Cele 2 concepte se bazează unul pe celălalt, deoarece, odată ce ai definit obiectivul pentru care ai o dorință arzătoare de a-l atinge (adică obsesia), trebuie, la rândul tău să definești și să te întrebi în mod constant „de ce” pentru a continua să alimentezi această dorință.

De exemplu, este posibil să fii obsedat să câștigi cât mai mulți bani pentru că nu vrei ca familia ta să sufere din punct de vedere financiar. Obsesia este „de a câștiga mulți bani”, iar scopul este „nu vreau ca familia mea să se chinuie”.

La ce ești atent, aia obții. Și cu cât oferi mai multă atenție unui lucru, cu atât mai mult îl hrănești și cu atât mai puternic crește. 

Scopul este Sfântul Graal.

Fii obsedat sau fii mediocru este o combinație între o autobiografie, tehnici practice de ”cum să” și multe elemente motivaționale.
Deși nu sunt fan Grant Cardone, aceasta chiar este o carte bună, primești o mulțime de informații, este motivațională, dar cu sustinere practică, comparativ cu Regula 10X care este mai puțin concreta.

Pasaje din carte:

 • Pentru oamenii care nu au obiective, un scop, spre care să se îndrepte, timpul liber este o amenințare, pentru că poți cădea în diverse dependențe, telefon(social media), seriale, mâncat necontrolat sau chiar dependențe mai puternice, cum sunt diferite substanțe.

  Iar acest lucru este susținut de studiile din neuroștiință, așa cum arăta în cartea The Biology of Desire, cei care ajung dependenți de obicei nu o direcție, nu ai obiective pe care să se concentreze.
 • Devino o autoritate într-un domeniu și transmite-ți mesajul. Ce poți face mai bine decât oricine altcineva? De ce anume ești pasionat? Față de ce ai păreri importante? Ce trebuie neapărat să știe lumea?
 • Doar tu ești responsabil pentru succesul tău. Mulți oameni din clasa de mijloc își propun să obțină doar atât încât să se descurce, în loc să aspire la prosperitate și succes. Clasa mijlocie nu oferă libertatea adevărată nimănui, ci doar asigură o viață plină de frici și de griji constante.
 • Oamenii acceptă ideea mediocrității pentru că părinții și prietenii le-au spus că este în regulă să se mulțumească cu puțin în loc să devină obsedați de visele lor.
 • Cheia prin care să-ți legi obsesia de scop este să-ți propui scopuri noi. Cineva ar putea să spună: „Dacă aș avea un milion de dolari, m-aș pensiona și aș juca golf în fiecare zi.” Apoi, ajunge acolo unde și-a propus, joacă golf timp de cinci ore în fiecare zi, devine destul de bun la asta, se uită la televizor pentru restul zilei și își urăște viața. Când a ajuns unde și-a propus, a încetat să mai aibă alte țeluri. Ca rezultat, și-a pierdut calea.
 • O unealtă foarte bună care să te mențină concentrat, angajat și repornit este aceea de a-ți scrie zilnic țelurile, pentru că destinația se va schimba de multe ori.
 • Îmi petrec 95% în timp concentrându-mă pe cum să obțin bani și 5% pe cheltuieli.
 • Îndoiala este cea mai periculoasă și perfidă formă existentă de teroare mentală.
 • Nu de bani ai nevoie, ci de curaj.

Merită citită:

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Recomandări de cărți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui