fbpx

#44 Află cum: De ce modul în care facem ceva decide rezultatul acțiunii – Dov Seidman

Recenzii carti

Cea mai bună metodă de a trăi onorabil în această lume este de a fi ceea ce pretindem că suntem.

Socrate

Despre carte:

Află cum: De ce modul în care facem ceva decide rezultatul acțiunii de Dov Seidman, care a fost inclus de Economic Times printre cei mai importanți 60 de gânditori ai ultimului deceniu.

Cartea este mai mult o meditație asupra modului în care vedem lumea în era comportamentului și nu ca o carte cu instrucțiuni, așa cum ne și atenționează de la început. Deci așa cum precizează si autorul, este o carte care combină filozofia și mediul de afaceri, susținută de diverse studii din mediul corporatist, psihologie, sport sau chiar medical.

Cantitatea imensă de informații, transparența fără precedent și hiper-conectarea, remodelează drastic lumea de astăzi, atât mediul de afaceri cât și viețile noastre. Într-o lume hiper-conectata, problemele locale pot degenera rapid în probleme globale, alimentate prin intermediul internetului într-un mod extrem de rapid, care ne pot face să simțim aproape zilnic că vine sfârșitul lumii.

În această eră a comportamentul, așa cum o numește autorul, nu mai contează cel mai mult ceea ce faci, ci modul în care faci ceea ce faci. După cum observam în viața de zi cu zi, inovațiile secolului XXI constau nu doar în noi produse, servicii sau modele de afaceri, ci în noi moduri de susținere a valorii și diferențierii, luând în calcul comportamentul, atât la nivel individual, cât și organizațional.

Cartea mi-a plăcut cumva, deși nu aș putea spune că am rămas cu ceva concret din ea.

De reținut:

 • Exista 3 repere fundamentale care garantează integritatea vieții:
  – Siguranța fizică;
  – Prosperitatea financiară;
  – Împlinirea sufletească.
  Asemenea picioarelor unui scaun, atunci când sunt așezate pe podea, aceste 3 puncte de sprijin ne oferă o viață autentică și profundă.
 • Credința ocupă un loc aparte în intelectul uman, ea poate exista în lipsa oricărei dovezi obiective și adesea chiar și atunci când se confruntă cu o contradicție validă. Ea reprezintă o forță imensă, care ne oferă inspirație și energie, însă uneori s-ar putea să ne împiedice să vedem lucrurile așa cum sunt.
 • Dacă urmărim fericirea în mod direct, aceasta are tendința să ne scape, însă dacă urmărim un scop superior, o vom atinge. La fel este și cu succesul.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui