fbpx

#47 Așa cum gândește omul – James Allen

Recenzii carti

Oamenii nu atrag ce vor, ci ceea ce sunt.

James Allen

Despre carte:

Cum gândește omul de James Allen este o carte care te va ajuta să te ajuți pe tine însuți, ce vorbește despre cum să folosești puterea gândului pentru a-ți modela propria viață. 

James Allen a fost un scriitor și filosof de naționalitate britanică, ce s-a remarcat prin lucrări motivaționale și de poezie, cea mai cunoscută lucrare fiind acesta de față, care a fost publicată prima data în 1903.

Care este foarte scurtă, în jur de 90 pagini într-un format de buzunar, dar nu conține umplutură, fiecare frază din carte este plină de sens și profunzime. Pe când toate cărțile publicate în ziua de azi, conțin zeci sau chiar sute de pagini de conținut care este adăugat la cerința editurilor.

De reținut:

  • Un om este literalmente ceea ce gândește, caracterul lui fiind suma tuturor gândurilor sale. Oamenii sunt nerăbdători să-și schimbe în bine circumstanțele, dar nu sunt dispuși să se schimbe pe ei înșiși în bine.
  • Gândurile și acțiunile bune nu pot produce niciodată rezultate rele; gândurile și acțiunile rele nu pot produce niciodată rezultate bune. Din porumb nu poate ieși decât porumb și din urzici nu poate ieși decât urzici.
  • Gândurile pline de indoire si frica nu pot înfăptui niciodată nimic. Ele duc întotdeauna la eșec. Corpul este servitorul minții, fie ca acestea sunt alese în mod deliberat sau exprimate automat.
  • Este obișnuit ca oamenii să gândească: „Mulți oameni sunt sclavi; să le urâm pe opresor!” Dar poate exista și judecata inversă: „Un om este opresor, pentru că mulți sunt sclavi; să-i disprețuim pe sclavi.”
  • Visează visuri înalte și, așa cum visezi, așa vei deveni. Viziunea ta este promisiunea a ceea ce vei fi cândva; idealul tău este profesia a ceea ce vei da la iveală în cele din urmă.
  • Cea mai mare realizarea a fost, la început și pentru o vreme, un vis.
  • Numai căutând și săpând îndelung se obțin aur și diamante.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui