fbpx

#54 Ce te-a adus aici nu te va duce mai departe – Marshall Goldsmith

Cu cât te afli mai sus, cu atât mai mult problemele tale sunt de natură comportamentală.

Marshall Goldsmith

Despre carte:

Ce te-a adus aici nu te va duce mai departe de Marshall Goldsmith, cel mai căutat executive coach și unul dintre cei mai cunoscuți traineri pe probleme de management din America care a lucrat cu peste optzeci de directori executivi ai celor mai mari corporații ale lumii, ne arată că problemele de comportament și nu abilitățile tehnice, sunt cele care separă un manager bun, de unul de top.

Chiar dacă nu crezi, rezultate incredibile pot proveni din practicarea comportamentelor de bază, cum ar fi să mulțumești, să știi să asculți sau să-ți ceri scuze pentru greșelile tale.

Fie ca ești aproape de vârf sau că mai ai ceva de urcat până să ajungi acolo, această carte este un ghid extraordinar care te va ajuta să eviți acele obiceiuri nocive care te împiedică să evoluezi, obiceiuri care pun în pericol carierele de succes ale liderilor, precum și obiectivele personale.

Abordarea lui Marshall este una simplă – fă un NOT-TO-DO list și  încearcă să te ții de acesta înainte de orice altceva, oferindu-ți o listă cu 20 de sugestii de care să ții cont.

Însă, în final depinde doar de capacitatea noastră de a fi onești cu noi înșine și a realiza că, ce  pare că ne-a adus până aici, ne poate împiedica să ne ducă mai departe.

De reținut:

 • Dacă ești perfecționist sau cauți în mod constant aprobarea, o faci pentru că părinții tăi nu ti-au spus niciodată ca ești suficient de bun. Dacă te blochezi în preajma figurilor autoritare, este pentru că ai avut o mamă care te-a supravegheat tot timpul. Când auzi pe cineva care spune „Nu sunt bun la…” Întreabă-l: „De ce nu?” Valabil și atunci când te auzi pe tine.
 • Cum să te comporți cu cealaltă persoană:
  – Ascultă;
  – Nu întrerupe;
  – Nu termina propoziția celeilalte persoane;
  – Nu spune „știam deja acest lucru”;
  – Nu folosi cuvinte „dar” sau „cu toate acestea”;
  – Nu fii distras în timp ce o altă persoană vorbește;
  – Elimină orice încercare de a impresiona cealaltă persoană cu cât de inteligent ești.
 • Oamenii de succes au un optimism extraordinar. Ei nu numai că sunt siguri că pot fabrica succesul, ci cred practic că este datoria lor.

Merita citită:

3 stele

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui