fbpx

#35 Coaching pentru performanță – Sir John Whitmore

Coaching pentru performanță – Sir John Whitmore

Trebuie să vedem oamenii în funcție de potențialul lor viitor, nu de performanța lor din trecut.

Sir John Whitmore

Despre carte:

Coaching pentru performanță de Sir John Whitmore, unul din pionerii coaching-ului, cel care a dezvoltat metoda GROW, probabil cea mai cunoscută metodă în coaching-ul pentru performanță.

Prima ediție a fost scrisă în 1992 și a fost printre primele cărți exclusiv despre coaching și prima despre coachingul la locul de muncă, care a reușit să definească ideea de coaching la nivel global. Aceasta de față este ediția a 5-a, publicată în 2019 și este rezultatul a multor ani de experință în coaching, care reflectă progresul și maturizarea industriei coachingului.

Cartea este împărțită în 5 părți și este foarte bine structurată, prin care atinge toate punctele pe care ar trebui să le știi despre coaching. Începe cu prezentarea coachingul, trece prin principiile de bază, aplicabilitatea lui, renumitul model GROW și cum poți lucra cu el, oferindu-ți o structură și chiar seturi de întrebări care să te ajute. Pe lângă asta, ai exerciții practice, exemple din corporații, dialoguri de coaching și tot felul de elemente care să te ajute în procesul de învățare.

Când am citit-o a fost ca și cum aș mai fi trecut odată prin cursul de acreditare în coaching pe care l-am făcut acum câțiva ani. Lectura cărții nu te va transforma într-un coach, dar iti va oferi un punct de inceput care sa te ajute sa intelegi ce este, cum funtioneaza si valoarea adusa.

Deși am citit mai multe cărți despre coaching, momentan aceasta ar fi singura pe care aș recomanda-o, fiind o carte de referință pentru orice coach, lider sau manager.

De reținut:

  • A pronunța sau a adresa întrebări închise îi scutește pe oameni să gândească. Adresarea întrebărilor deschise îi face să gândească pentru ei înșiși.
  • Oamenii vor căuta să se implice în acele activități care îi ajută să le satisfacă nevoile. Munca s-a dezvoltat în direcții care îi ajută să-și satisfacă nevoile de bază prin faptul că le oferă un venit din care să își poată hrăni și adăposti familiile. Dar societatea de astăzi a început să caute satisfacerea nevoilor aflate mai sus în ierarhie, inclusiv cea a scopurilor, iar unele companii încă nu iau în calcul aceste schimbări.
  • Atunci când realitatea este clară, ea face ca și obiectivele să se vadă mai clar.
  • Majoritatea disfuncțiilor psihologice din lume se nasc din frustrarea generată de lipsa sensului și a scopului în viețile noastre.

Merita citită:

Cumpără cartea:

elefant.ro

Celelalte recenzii:

Recomandări de cărți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui