fbpx

#31 Conducta de milioane – Burke Hedges

Efectul Fluturelui

Sunt două moduri de a ajunge în vârful unui stejar uriaș. Poți să te așezi pe o ghindă și să aștepți. Sau poți să te urci în copac.

Burke Hedges

Despre carte:

Conducta de milioane de Burke Hedges, este carte compusă dintr-o parabolă și câteva concepte generale, prin care ne arată cât de importantă este independența financiară. Mie ideea în sine mi-a adus aminte de cartea,Tată bogat, tată sărac, dar într-o versiune mult mai scurtă.

Povestea de la început face „toți banii”, din punctul meu de vedere ar trebui predată la școală. Restul cărți în schimb este scrisă în jurul „găleții”(salariul) și a „conductei”(venitul pasiv), idee care este trecută prin mai multe concepte, cum ar fi dobânda compusă, scalare sau mediul on-line, dar care este combinată într-un mod destul de greoi, analogiile ne fiind foarte potrivite sau ușor de înțeles.

De reținut:

  • Atâta timp cât veți căra găleți, va trebui să mergi la lucru și să cari găleți ca să poți fi plătit. Dar în ziua-n care vei înceta să mai cari găleți(boală, accident, concediere), va fi ziua în care nu vor mai intra bani în buzunar!
  • Toți ne începem ziua cu 1440 de minute, diferența dintre oamenii care trăiesc de la salariu la altul și oamenii independenți din punct de vedere financiar constă în modul în care aceștia își folosesc rația zilnică de 1440 de minute.

Merita citită:

merita citita 5 stele

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui