fbpx

#21 Cum să livrezi fericire – Tony Hsieh

Efectul Fluturelui

La urma urmei, se pare că, deși urmăm căi diferite, căutăm cu toții atingerea aceluiași scop: fericirea.

Tony Hsieh

Despre carte:

Cum să livrezi fericire – Calea către profituri, pasiune și scop, scrisă de Tony Hsieh, este una dintre cele mai bune cărți citite în ultimele luni.

De această dată avem o versiune a cărți cu ilustrații, de fapt este un rezumat al cărții “Cum să livrezi fericire” în care ideile esențiale au fost transpuse în benzi desenate. Am citit atât de multe despre Zappos, încât acest termen “Zappos” a devin pentru mine o cultura organizațională în sine. Acum nu demult am fost întrebat dacă am auzit de Zappos și ce vând ei și pur și simplu nu-mi aduceam aminte ce vindeau, știam doar, că ei au cea mai de succes cultură organizațională din lume. Dacă vrei un rezumat frumos structurat al parcursului lui Tony Hsieh și al companiei Zappos, această versiune cu benzi desenate este perfectă.

De reținut:

 • Cele 3 zone cheie:
  • Fă-ți clienții mai fericiți (prin servicii mai bune)
  • Fă-ți angajații mai fericiți (prin atenția acordată culturii organizaționale)
  • Fii tu însuți mai fericit (învață mai mult despre știința fericirii)
 • Cele 3 tipuri de fericire:
  • Plăcerea înseamnă să fii mereu în căutarea unor noi recorduri de doborât. Studiile au arătat că dintre cele 3 tipuri de fericire, acesta durează cel mai puțin.
  • Pasiunea, numita și stare de flux, îmbină performanța maximă cu implicarea deplină și pierderea noțiunii de timp. Studiile au arătat că dintre cele 3 tipuri de fericire, acesta are o durată medie de viață.
  • Țelul înalt, presupune ca ești o parte din ceva mai mare decât eul propriu și care înseamnă totul pentru tine. Studiile au arătat că dintre cele 3 tipuri de fericire, acesta este cea mai durabilă.

Merita citită:

4 stele jumate

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui