fbpx

#12 Datorii profitabile, datorii neprofitabile – Jon Hanson

Trecutul este trecut, în măsura în care nu mai plătești datorii pentru el.

Jon Hanson

Despre carte:

Deși cartea se numește Datorii profitabile, datorii neprofitabile, ideea principală a cărții este despre cum să-ți controlezi cheltuielile sau mai bine zis emoțiile, încât să ajungi la libertate financiară, pentru că așa cum spune Jon Hanson, cheltuielile mai mari decât venitul sunt principala problemă, de acolo pleacă datoriile.

Cartea este scrisă într-un mod amuzant, cu multe analogii și povești personale, de exemplu, autorul compară datoriile cu colesterolul. Și este o carte bună, cu foarte multe informații utile pe care le-am subliniat, dar pentru mine cartea ar fi trebuit să aibă mai mult structură, să fie mai practică. Este plăcută și ușor de citit, dar nu-mi dau seama ce aș putea pune în practică din ea, în afară de a mă încadra cu cheltuielile în venitul pe care îl am.

De reținut:

  • Datoria profitabilă este datoria contractată pentru bunuri de valoare ce asigură un flux de numerar care depășește datoria pe care o achiți.
  • Dacă nu-ți schimbi modul de gândire și de acțiune acum, viitorul tău financiar va arată foarte asemănător cu cel de azi.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui