fbpx

#82 Despre Succes – Napoleon Hill

Napoleon hill despre succes

Tot ceea ce ai sau vei avea cândva, fie ele lucruri bune sau rele, au fost atrase de tine prin natura gândurilor tale.

Napoleon Hill

Despre carte:

Despre Succes de Napoleon Hill ne oferă cele mai bune sfaturi sub forma unui ghid practic despre cum poți atinge succes personal și financiar.

Napoleon Hill este autorul uneia dintre cele mai vândute cărți dintotdeauna De la idee la Bani, a fost considerat unul dintre părinții literaturii motivaționale și ales de Andrew Carnegie, cel mai bogat om de la vremea respectivă, pentru a studia obiceiurile celor mai bogați și mai de succes oameni ai epocii lor și pentru a documenta descoperirile sale, astfel încât generațiile viitoare să poată folosi aceste informații ca instrumente pentru a-și atinge propriile obiective.

Cartea este structurată sub forma unui manual cu lecții practice, împărțită în 17 capitole, primul principiu fiind definirea unui scop.

Pentru a avea success în orice demers, trebuie să ai un scop bine definit către care să aspiri.

Nimic nu poate fi realizat fără un obiectiv și un plan de acțiune precis care să fie urmat sistematic și continuu în fiecare zi.

Și este important de reținut faptul că toți oamenii de succes, din toate domeniile de activitate, și-au concentrat cea mai parte a gândurilor și eforturilor lor către un obiectiv sau un țel bine definit.

Dacă ți-a plăcut cartea De la idee la bani și ai rezonat cu filozofia lui, atunci cu siguranță îți va plăcea cartea aceasta și o vei considera utilă și practică. Altfel, dacă nu rezonezi cu filozofia lui și modul în care vede lucrurile, probabil nu vei fi deschis la această abordare, puțin mai ezoterică, mai ales că modul de comunicare al mesajului nu este unul modern.

Pasaje din carte:

  • Cunoașterea devine putere doar în măsura în care este organizată, clasificată și pusă în aplicare. O persoană poate ajunge o enciclopedie ambulantă fără să posede nici o putere. Educația constă în a face practice lucrurile, nu doar în a le cunoaște.
  • Pentru a avea success în orice activitate, trebuie să-ți fixezi o țintă pe care s-o urmărești iar, fără această țintă, rezultatele tale vor fi slabe.
  • Succesul necesită credință în propria abilitate de a face orice ne propunem să facem.
  • Valoarea venitului propriu are puțină importanță dacă nu economisim sistematic o parte din el.
  • Oamenii sunt plătiți, nu pentru ceea ce știu, cât mai ales pentru ceea ce fac cu ceea ce știu, sau ceea ce-i fac pe alții să facă.
  • La fel cum un braț sau un picior devine cu atât mai puternic cu cât este folosit mai mult, la fel și mintea. Când faci o treabă cât se poate de bine, facultățile pe care le folosești astfel devin, în cele din urmă, mai puternice și mai precise.
  • Făcând mai mult decât ceea ce ești plătit să faci, vei atrage atenția favorabilă a celorlalți asupra ta și nu va trece mult timp până când vei fi asaltat de oferte generoase pentru serviciile tale.
  • Rareori se întâmplă ca un om priceput la toate să aibă vreo realizare notabilă într-o profesie anume. Viața este atât de complexă și există atâtea feluri de a irosi energia în zadar, încât deprinderea concentrării trebuie formată și utilizată de către toți cei care își doresc să aibă succes.
  • Ori de câte ori două sau mai multe minți se aliniază într-un demers comun, rezultă o putere nevăzută care conferă și mai multă energie demersului în cauză.
  • Milioane de oameni greșesc atunci când privesc insuccesul ca pe un sfârșit când, de fapt, el este trecător la fel ca și majoritatea celorlalte momente ale vieții, motiv pentru care nu trebuie văzut ca un capăt de drum.

Merită citită:

3 stele jumate

Cumpără cartea:

elefant.ro

Celelalte recenzii:

Recomandări de cărți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui