fbpx

#48 Efectul compus – Darren Hardy

Efectul compus – Darren Hardy

Suntem ceea ce facem în mod repetat.

Aristotel

Despre carte:

Darren Hardy fost editor al revistei SUCCESS și unul dintre cei mai bine vânduți autori din New York Times, ne prezintă principiile de bază, fără trucuri sau formule magice despre cum poți să ajungi acolo unde îți dorești în viață, fie în afaceri, în relație sau alta zonă a vieții, și nu se referă la succes. Multe cărți de genul acesta sunt scrise superficial, să sune bine, să vândă, iar după ce ai citit-o nu ajungi la nici o concluzie. Însă aceasta nu, este concreta, practică și deși abordează subiecte clasice, cum sunt obiceiurile sau obiectivele, le duce la un nivel mai profund, luând în calcul toți factorii, cum sunt de exemplu valorile personale sau contextul în care te afli, susținute de exemple sau analogii foarte bine alese.

Dacă ar fi să scriu o carte, probabil ar arăta 80% ca aceasta(mai puțin titlul) la care aș adăuga date statistice sau diferite studii care să susțină informațiile. Deși nu am aflat nimic nou din carte, cumva mi-a confirmat concluziile la care am ajuns în urma sutelor de cărți citite de-a lungul timpului.

De reținut:

  • Secretul succesului nu se află în complexitatea sarcinilor, secretul se află în efectuarea lucrurilor simple în mod repetat și suficient de mult timp.
  • Să presupui că, pentru a-ți schimba obiceiurile, ai nevoie de puterea voinței este ca și cum ai încerca să împiedici un urs flămând să ajungă la coșul de picnic acoperindu-l cu un șervețel.
  • Alegerile tale sunt relevante doar atunci când le conectezi cu dorințele și visele tale. Cele mai înțelepte și motivante alegeri sunt cele care se potrivesc cu sinele tău profund, cu valorile tale cele mai înalte. Trebuie să îți dorești un lucru și să știi de ce ți-l dorești, astfel vei renunța foarte ușor.
  • Puterea marilor schimbări: o abatere cu 1% de la traseul dintre Los Angeles și New York, duce la o destinație finală aflată la aproape 250 km depărtare de destinație.
  • Exista o poveste despre un bărbat care calarea un cal în galop. Dădea impresia unui om care se grăbea să ajungă într-un loc important. Un bărbat care stătea pe marginea drumului îl strigă: „Unde te duci?” Călărețul îi răspunse: „Nu știu, întreabă calul!”Aceasta este povestea vieții multor oameni: călăresc caii năravurilor lor, fără să aibă nici cea mai vagă idee încotro se îndreaptă.
  • Dușmanii ne oferă un motiv să stăm drepți și să fim curajoși. Nevoia de a lupta îți pune la încercare aptitudinile, caracterul și determinarea. Te obligă să-ți evaluezi și să-ți pui în practică talentele și abilitățile. În lipsa unui conflict mobilizator, ne îngrășăm și devenim leneși; ne pierdem forța și țelul.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui