fbpx

#45 Emotionomics – Dan Hill

Recenzii carti

Diferența esențială între emoție și rațiune consta în faptul că emoția ne face să acționăm, în timp ce rațiunea ne face să tragem concluzii.

Dr. Donald Calne

Despre carte:

Emotionomics de Dan Hill este o carte care analizează emoțiile în termeni de oportunități de afaceri, atât pe piață, cât și la locul de muncă.

Mult timp, emoțiile au fost ignorate în favoarea raționamentului și a eficienței, dar progresele din știința creierului și studiile au arătat că principalii factori de decizie sunt emoționali.  În prezent piața este extrem de competitivă, unde multe produse seamănă între ele, dacă nu chiar identice, iar singurele care pot face diferența sunt beneficiile emoționale, cum te face să te simți.

Aceasta carte oferă rezultatele obținute în zece ani de studii. Acestea implică aproape toate punctele de contact cu consumatorul, pornind de la produse și servicii până la branding și piețe de desfacere, precum și subiecte legate de locul de muncă. În total fiind vorba despre o bază de date cu peste 50.000 de reacții verbale și nonverbale comparate.

Carte este foarte bine structurată și documentată, fiind destul de detaliată (483 pag.), împărțită în 3 părți, având în total 10 capitole, iar fiecare capitol și subiect este însoțit de studii și dovezi științifice, ce-i drept unele din ele destul de greu de interpretat.

Mie personal mi-a plăcut mai mult parte cu de studii despre comportament și creier, dar probabil pentru un pasionat de publicitate poate fi o carte foarte interesantă.

De reținut:

  • Emoția influențează rațiunea într-o măsură mai mare decât cea în care rațiunea influențează emoția. Partea emoțională a creierului este mai mare decât cea rațională, de aceea creierul în întregul său procesează o cantitate mai mare de date emoționale decât cognitive. Emoția are primul și ultimul cuvânt în procesul decizional, cerându-i corpului amigdalian să semneze cecul.
  • – Creierul absoarbe 400 miliarde de biți de informație pe secundă, dar procesează doar 2.000.
    – Ochiul culege 10.000.000 de biți de informație vizuală pe secundă, dar doar 40 de biți pe secundă se transformă în imagini vizuale.
    – 2/3 din stimulii care ajung la creier sunt vizuali.
    – Peste 50% din creier este menit să proceseze imaginile vizuale.
    – 80% din procesul învățării este bazat pe imagini.
    – Designerii dispun de 0.06 secunde pentru a face impresie asupra unui cumpărător în fața unui produs.
  • Cheia succesului în cadrul muncii este să-i faci pe angajați să se implice emoțional în activitatea pe care o desfășoară.
  • Prea multe companii consideră că mai importante sunt produsele sau serviciilor lor decât cumpărătorii. Mult prea des, principala preocupare a companiilor este cea de a-și întrece concurența. Soluția este ca aceste companii să nu uite că clienții cumpără acel brand care îi face să se simtă bine în pielea lor, fericiți și mândri. Brandul este o extindere a propriilor convingeri și valori, iar obținerea statutului de membru a unui grup este esențială.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui