fbpx

#33 Esentialismul – Greg Mckeown

Efectul Fluturelui

Dacă nu-ți stabilești tu prioritățile, o va face altcineva.

Greg McKeown

Despre carte:

Cartea Esentialismul de Greg Mckeown se referă la crearea unui sistem care să aibă grijă de șifonierul vieții tale. Acesta nu este un proces pe care să-l intreprinzi o dată pe an, o dată pe lună și nici măcar o dată pe săptămână, așa cum este aranjarea șifonierului. Este o disciplină pe care o aplici absolut de fiecare dată când te confrunți cu decizia de a spune da sau de a refuza politicos. Este o metoda de a face alegeri dure între mulțimea de lucruri bune și câteva lucruri cu adevărat importante. Se referă la a învăța cum să faci mai puțin, dar mai bine, astfel încât să poți atinge cel mai mare randament posibil, în fiecare moment prețios al vieții tale.

Cartea de față îți va arăta cum să traiesti o viață sinceră față de tine însuți, și nu viața pe care o așteaptă alții să o trăiești. Te va învăța un mod sistematic să distingi ce este important, să elimini ce nu este și să realizezi ce este esențial cu cât mai puțin efort posibil. Pe scurt, te va învăța cum să aplici disciplina de a urmări mai puțin în fiecare domeniu al vieții tale.

Cartea este structurată în 4 părți:

  1.         Care este sistemul de gândire a unui esențialist?
  2.         Cum poți diferenția aspectele esențiale de cele vitale?
  3.         Cum poți elimina ce este mai mult?
  4.         Cum pui în aplicare?

De reținut:

  • Mulți dintre noi spun da pentru că suntem dornici să ne facem plăcuți. Cu toate acestea, secretul pentru a ne aduce cea mai înaltă contribuție personală s-ar putea să fie să spunem nu, deși ele pot fi resimțite ca niște pierderi. Dacă răspunsul nu este un da hotărât, atunci ar trebuie să fie un nu.
  • Lipsa somnului este ucigașul productivității. O noapte nedormită sau o săptămână de dormit 4-5 ore de somn pe noapte îți crează același prejudiciu performanței echivalent cu o alcoolemie în sânge de 0.1%.
  • O regulă pe care o poți aplica la orice decizie sau dilemă, este regula celor 90 de procente. Atunci când evaluezi o opțiune, gândește-te la un singur criteriu, cel mai important și dă o notă acelei opțiuni de la 0 la 100. Dacă o evaluezi sub 90%, atunci respinge-o automat.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui