fbpx

#41 Gândirea milionarului american – Thomas Stanley

Efectul Fluturelui

Crezi că ești inteligent? Atunci încearcă să vinzi un nou tip de test IQ.”

Cynthia Crossen

Despre carte:

Gândirea milionarului american de Thomas Stanley, este un studiu făcut pe câteva mii de milionari, analizandu-i cu privire la atitudini, rezultatele de la școală, experiența de viață, diverse comportamente și obiceiuri. Iar în această carte îți prezintă datele studiului și concluziile la care a ajuns.

Dacă ai fost „terorizat” de părinți și/sau profesori, că trebuia să fii cel mai bun din clasa, „dacă Vasilica poate, tu de ce nu poți”, să iei doar note mari, să fii premiat, „dacă ai carte, ai parte”, „dacă nu ești elev de nota 10 o să ajungi (…)”, sau „o să-ți mănânce câine din traistă”, cum mi-a zis mie profesorul de matematică în clasa a 7-a, căruia i-aș spune acum după 20 de ani: „lasă-i să mănânce că au de unde”, această carte demonstrează contrariul, prin studii și cifre, cu condiția să fi depășit acele etichete puse la momentele respective de persoanele cu autoritatea, părinți sau profesori.

Iar dacă ai avut doar note de 10 și ai fost premiant, statistic șansele să ajungi milionar se diminuează destul de mult. Asta nu înseamnă că va trebui să te lași de școală, pentru că  si cei care au performat la școală foarte slab, nu au avut mai mult succes decât cei de nota 10.

Cu toate acestea trebuie să ținem cont că la acest studiu au participat doar o mica parte din cei milionari care au fost aleși după anumite criterii, iar datele sunt puțin cam vechi, deși consider că principiile sunt încă valabile.

De reținut:

70% din milionari au avut mai multe note de 6, 7, 8 și 9, decât 10. Și 90% dintre ei au terminat o facultate.

Factorii succesului:
– Disciplina;
– Buna înțelegere cu oamenii;
– Iubesc ceea ce fac;
– Investițiile;
– Calitățile de lider;
– Munca;
– Asumarea riscurilor;
– Integritate;
– Și aproape toți milionarii își încep carierele ca și angajați, urmând ulterior să-și descopere afinitățile pentru un anumit domeniu.

Interacțiunile umane autentice devin imposibile atunci când te pierzi într-un rol. Modul în care te adresezi unui ceo al unei companii poate fi diferit de modul în care te adresezi portarului. O serie de tipare de comportament condiționate intră în vigoare între doua persoane și determină natura interacțiunii. Cu cât se identifică mai mult oamenii cu rolurile respective cu atât mai neautentice devin relații lor.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui