fbpx

#46 Instrumentele Titanilor – Tim Ferriss

Recenzii carti

Dacă nu ai răbdare să citești ceva, să nu ai nici aroganța de a comenta despre lucrul respectiv.

Maria Popova

Despre carte:

Instrumentele Titanilor de Tim Ferriss reprezintă o carte plină de interviuri, ca un bufet, cum o numește autorul, în care a inclus pentru 100 de persoane de succes, miliardarilor, figurilor publice și artiștilor, cum ar fi Paulo Coelho, Kevin Costner, Jamie Foxx, Tony Robbins, Arnold Schwarzenegger, Jack Dorsey, Malcolm Gladwell, Wim Hof sau Naval Ravikant. Interviurile sunt împărțite în 3 categorii, Sănătos, Bogat și Înțelept, și se întinde pe 700 de pagini.

Ideea este că poți începe de unde dorești sau cauți strict persoanele de care ești interesat, iar interviurile sunt scurte de 1-5 pagini și care urmează o structură exactă cu întrebări de genul:
– Un lucru pe care îl creezi, dar pe care alții îl consideră nebunesc?
– Cel mai prost sfat pe care îl auzi dat adesea?
– Sfaturi pentru tine, cel de la 30 de ani?
– Care este cea mai bună sau cea mai rentabilă investiție pe care ai facut-o? – Ce ai scrie pe un panou?
– Cea mai recomandată carte?
– Documentare preferate?

Am avut foarte mari așteptări de la această carte, mai ales că celelalte două cărți, Săptămâna de lucru de 4 ore și 4 ore – Corpul, sunt printre cărțile mele preferate, iar pe Tim Ferriss îl urmăresc activ fiind una din persoanele mele preferate. În schimb am fost puțin dezamăgit de ea.

Ideea cărții este genială, dar multe din interviuri nu oferă prea multă informație relevantă și cred, că dacă o reducere de la peste 700 de pagini la 300-400, era mult mai bine.
Să nu fiu înțeles greșit, recomand cartea, este o carte foarte bună, dar că am avut așteptări foarte mari.

Iar cu această ocazie, mi-am salvat din carte peste 50 de titluri de cărți pe care vreau sa le citesc în viitor, iar cartea conține 452 de recomandări de cărți.

De reținut:

  • Atunci când te afli la începutul carierei, cred că cea mai bună strategie este să spui DA tuturor oportunităților. Să accepți toate spectacolele mici. Nu știi niciodată cum arată biletul câștigător la loto.
  • Investiția în tine însuți este cea mai importantă investiție pe care o vei face în viață. Nu există nicio investiție financiară care să o poată egala vreodată, pentru că, dacă-ți dezvolți și mai mult talentul, abilitățile, lucrurile acestea îți vor asigura adevărata libertate financiară. Dacă lași lucrurile învățate să se transforme în informații, devii neghiob. Dacă lași lucrurile învățate să se transforme în acțiuni, devii bogat.
  • Dacă produci suficiente de multe idei proaste, ai șansa să apară și câteva bune.
  • Nu trebuie să te temi să faci un lucru pentru care nu ești calificat. Arca lui Noe a fost construită de amatori, Titanicul de profesioniști.
  • Pentru a-ți câștiga existența ca meșteșugar, fotograf, designer, antreprenor sau orice altceva, ai nevoie doar de 1000 de fani adevărați. Un fan adevărat este definit ca un fan care va cumpăra orice produci. Iar dacă vinzi fiecărui fan adevărat produse sau servicii cu un profit net de 100$ pe AN, asta înseamnă un venit de 100.000$ pe an.
  • Dacă te surprinzi spunând: „Dar câștig foarte mulți bani.” despre un loc de muncă sau un proiect, asta reprezintă un semnal de alarmă că nu faci ce trebuie, că probabil nu te găsești pe drumul cel mai bun sau, cel puțin nu ar trebui să rămâi multă vreme acolo.
  • Scrie pentru a găsi idei, nu pentru a le exprima.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui