Cei mai mulţi oameni consideră viaţa o luptă, dar nu e o luptă, este un joc.
Florian Shinn
Despre carte:
Jocul vieții este o carte scrisă de Florence Scovel Shinn în 1925, care explorează conceptul de manifestare a dorințelor prin intermediul gândurilor și cuvintelor.
Cartea este structurată în jurul unor principii universale, precum legea cauzei și efectului, legea atracției și legea rezonanței, folosind multe exemple din Noul testament.
Pentru a juca Jocul vieții, trebuie să înțelegi că gândurile și cuvintele tale au putere și creează realitatea ta. Prin urmare, este important să te concentrezi asupra gândurilor și cuvintelor pozitive, să îți clarifici dorințele și să ai încredere că ele vor deveni realitate.
Cartea oferă o serie de exemple și exerciții practice, pentru a te ajuta să aplici principiile Jocului vieții în viața ta. Acestea includ vizualizarea dorințelor tale, afirmarea pozitivă a acestora și eliberarea blocajelor interioare care îți pot împiedica manifestarea dorințelor tale.
Abordarea este asemăntoare cu cea din ”The secret”, despre care recunosc că nu sunt mare fan. Plus că, exemplele sunt puțin exagerate, toate ”prietenele” ei și clienții, fără excepție, au obținut totul prin minune doar rostind ”cuvântul”.
Dar cu toate acestea cartea oferă destul de multă informație utilă care te pune pe gânduri, o parte din ea o găsești mai jos.
Pasaje din carte:
- Orice seamănă omul, va şi culege.
- Pentru a avea succes în acest joc, este nevoie să ne antrenăm facultatea de a imagina.
- Mulţi oameni aduc dezastre în vieţile lor prin cuvinte nelalocul lor, aruncate la voia întâmplării.
Toate aceste forţe invizibile lucrează în permanenţă pentru om, care este întotdeauna cel ce îş i „trage sforile”, indiferent dacă ştie sau nu. Stăpânind puterea de vibraţie a cuvântului, omul începe să atragă orice verbalizează.
- Când omul îşi „doreşte fără să se îngrijoreze”, fiecare dorinţă este instantaneu împlinită.
- Oamenii care vorbesc în continuu de boli le atrag invariabil.
Adesea, mamele atrag, inconştient, pentru copiii lor boli şi dezastre, bombardându-i continuu cu îngrijorarea lor şi urmărind simptomele.
- Pare aproape imposibil să faci vreun progres direcţionând subconştientul cu ajutorul conştientului, sau minţii raţionale, cât timp mintea raţională (intelectul) este limitată de propriile concepţii şi este plină de teamă şi îndoieli.
- Nu este loc pentru pacea şi fericirea omului până când acesta nu îşi distruge toate temerile din subconştient. Omul este eliberat din sclavie atunci când arată că nu se mai teme.
- Omul suferă adesea pierderi din cauză că nu ştie să aprecieze ceea ce are.
Dacă omul pierde ceva, înseamnă că în mintea lui subconştientă există o credinţă în pierdere. Când el distruge această falsă credinţă, obiectul sau echivalentul său va apărea în exterior.
- Nu există datorie în Mintea Divină, şi astfel, nu datorez nimic nimănui.