fbpx

#116 Kybalion. Legile universale – Trei inițiați

Kybalion

Acela care le cunoaște și le înțelege, posedă cheia magică care va deschide toate porțile Templului, chiar înainte de a le atinge.

Despre carte:

Kybalion: Legile Universale este o carte scrisă de trei autori anonimi, sub pseudonimul de „Trei Inițiați”. Această carte explorează legile universale care guvernează lumea și ne oferă o înțelegere mai profundă a naturii realității.

Cele șapte principii hermetice pe care se bazeaza întreaga filozofie hermetică, sunt următoarele:
– Principiul mentalismului;
– Principiul corespondentei;
– Principiul vibraţiei;
– Principiul polaritatii;
– Principiul ritmului;
– Principiul cauzei si efectului;
– Principiul genului.

În prima partea a cărții, autorii ne prezintă istoria și filozofia hermetică, care se bazează pe învățăturile lui Hermes Trismegistus, considerat a fi un înțelept egiptean din antichitate. Ei ne explică cum această filozofie se referă la legile universale care sunt aplicabile în întreaga lume.

În următoarele capitole, urmând să fie prezentate în detaliu cele 7 legi universale, toate explicate și cu exemple pentru a putea înțelege cum funcționează aceste legi.

Iar ultima partea, ne oferă sfaturi și instrucțiuni cu privire la modul în care putem folosi aceste legi universale pentru a ne îmbunătăți viața și a ne atinge obiectivele.

Cartea oferă o perspectiva interesantă asupra lumii și în același timp utilă pentru oricine este interesat de filozofia și zona aceasta ezoterică.

Mi-ar fi plăcut să fie mai detaliată, să ofere mai multe informații. Dar pentru cine dorește să exploreze subiectul există și varianta lui William Walker Atkinson – Kybalionul: Cunoașterea ezoterică a lumii.

Pasaje din carte:

 • Cele 7 legi universasale:

  Principiul mentalismului: „Totul este spirit; Universul este mental.”

  Principiul corespondenței: „Ceea ce este sus, este ca și ceea ce este jos; ceea ce este jos, este ca și ceea ce este sus.”

  Principiul vibrației: „Nimic nu stă, totul se mișcă, totul vibrează.”

  Principiul polarității: „Totul este dublu; orice lucru are doi poli; totul are două extreme; asemănătorul și neasemănătorul au aceeași semnificație; polii opuși au o natură identică însă de grade diferite; extremele se ating; toate adevărurile nu sunt decât neadevăruri; toate paradoxurile pot fi conciliate.”

  Principiul ritmului: „Totul se scurge înăuntru sau în afară; orice lucru are durata sa; totul evoluează, apoi degenează; balanța pendulei se manifestă în totul: măsura oscilației sale la dreapta este asemănătoare cu măsura oscilației de la stânga.”

  Principiul cauzei și efectului: „Orice cauză are efectul său; orice efect are cauza sa; totul se întâmplă conform legii. Hazardul este un nume dat unei legi necunoscute. Sunt numeroase planuri ale cauzalității, însă nimic nu scapă legii”.

  Principiul genului: „Este un gen în toate lucrurile; totul are principiile sale; masculin și feminin; genul se manifestă pe toate planurile.”
 • Toate nenorocirile pe care noi le suferim nu sunt fără remediu. Ele sunt rezultatul direct al încălcărilor nepăsătoare ale legilor naturii.
 • Mulțimile se lasă docil duse, ele ascultă la tot ce le înconjoară, la voințele și dorințele celora care sunt mai puternici decât ele, la ereditate, la sugestie și la toate cauzele exterioare care le dirijează ca pe simpli pioni pe drumul vieții.

  Maeștrii, din contră, ridicându-se pe plan superior, domină sentimentele lor, caracterul lor, calitățile și puterile lor, tot așa de bine ca și tot ceea ce îi înconjoară. Ei devin stăpâni în loc de a fi pioni.
 • Dincolo de Universul timpului și al spațiului se ascunde mereu realitatea substanțială. Ceea ce noi numim materie, nu-i decât simplu energie sau o forță întreruptă, adică o energie sau o forță care posedă un grad slab de vibrație
 • Moartea nu-i reală chiar în sensul relativ al cuvântului; ea nu-i decât leagănul unei vieți noi; veți urca mai sus, mereu mai sus, către planurile de viață mai ridicate, superioare.
 • Nu cedați la tentația semidoctului care se lasă fascinat de nerealitatea aparentă a lucrurilor; acela, în consecință, rătăcește în toate părțile ca un individ trăind într-o lume de vise, ignorând munca practică și viața reală a omului; în final el se va zdrobi de stânci și se va găsi sfâșiat de elemente din cauza nebuniei sale.
 • Rolul nostru este de a nu nega existența sa, ci de a trăi, utilizând legile pentru a ne ridica pe o treaptă superioară de evoluție lucrând cât mai bine în toate împrejurările zilnice și căutând să realizăm în măsura posibilului idealul nostru și ideile noastre cele mai înălțătoare.
 • Orice lucru are durata sa. Totul evoluează apoi degenerază. Balansul pendulei se manifestă în tot; măsura oscilației sale la dreapta este asemănătoare măsurii oscilației sale la stânga.
 • Dacă stați și veți binevoi să reflectați o clipă, veți înțelege până la care punct aceste oscilații ritmice v-au influențat în timpul vieții voastre, cum orice perioadă de entuziasm a fost urmată de un sentiment opus, de o stare de depresiune, de egale momente de teamă. Așa a fost mereu la marea majoritate a indivizilor; ei s-au lăsat în mod constant copleșiți de înălțul și josul sentimentelor lor, însă ei nu au bănuit niciodată cauza sau rațiunea acestui fenomen mental.
 • Bogatul posedă multe lucruri care lipsesc săracului, însă săracul posedă adesea lucruri pe care bogatul nu le poate avea.
 • Orice cauză are efectul său; orice efect își are cauza sa. Totul se întâmplă conform legii. Norocul nu-i decât un nume dat unei legi necunoscute.
 • Pentru a vă schimba starea voastră de spirit, puneți în activitate principiul polarității și concentrați-vă gândirea asupra polului opus celui pe care voi vreți să-l anihilați. Biruiți neplăcutul modificând polaritatea sa.

Merită citită:

4 stele jumate

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Recomandări de cărți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui