fbpx

#39 Lăcașul sufletului – Gary Zukav

Efectul Fluturelui

Pentru orice acțiune există o reacție egală și opusă.

Newton

Despre carte:

Lăcașul sufletului de Gary Zukav este o carte pe care nu știu exact cum am ajuns în posesia ei, dar cu care am rezonat foarte ușor, probabil pentru că am o deschidere mai mare către zona spirituală. Cartea te încurajează să devii o autoritate în viața ta și cum spune Oprah Winfrey, îți schimbă modul în care vezi lumea, în care interacționezi cu alți oameni și vei înțelege propriile acțiuni și motivații.

Autorul te conduce într-o explorare profundă a umanității prin prisma spiritualității și a scopului pe care îl avem pe pământ, făcând trei distincții: dintre suflet și personalitate, dintre puterea exterioară și puterea autentică, și între oamenii penta senzoriali și oamenii multisenzoriali.

Câteva subiecte abordate în care vei afla ce este și cum funcționează: evoluția, karma, intuiția sau sufletul.

De reținut:

  • Centrul procesului evolutiv este alegerea. În fiecare moment alegi intențiile care îți vor modela experiențele și lucrurile spre care îți vei îndrepta atenția. Dacă alegi în mod inconștient, evoluezi în mod inconștient. Dacă alegi conștient, evoluezi conștient. Alegerea este motorul evoluției noastre. Fiecare alegere pe care o faci este intenționată. Poți alege să nu spui nimic într-o situație și această acțiune poate fi o intenție. Iar intențiile pun în mișcare procese ce afectează fiecare aspect al vieții noastre. Dacă dorința ta este de a-ți schimba slujba, acea schimbare începe cu dorința, iar pe măsură ce intenția îți intră în conștiință, începi să te deschizi spre posibilitatea de a lucra în altă parte, începi să te simți din ce în ce mai puțin confortabil cu ceea ce faci.
  • O descoperire fundamentală în domeniul opticii, este ca albul și negrul nu sunt culori. Albul este o combinație a tuturor celorlalte culori din spectrul vizibil de lumină, iar negrul este absența acelui spectru. Prin urmare, felul în care înțelegem răul este foarte important. Răul trebuie înțeles drept ceea ce este: dinamica absenței luminii. Nu este un lucru cu care ar trebui să ne luptăm, de care să fugim sau pe care să-l excludem. Trebuie doar să ne orientăm către lumină.
  • Nu te poți elibera de o dependență până nu recunoști că ești dependent. Până nu îți dai seama că ai o dependență, nu este posibil să îi reduci puterea. Personalitatea își justifică dependențele, le îmbracă frumos sau le găsește beneficii. O persoană dependentă (alcool, fumat, seriale) își va spune sieși sau altora că este un mod de relaxare după o zi încărcată, prin urmare un lucru constructiv.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui