fbpx

#8 Maiestrie – Robert Greene

Fiecare își ține destinul în propriile mâini, precum ține un sculptor materialul brut căruia îi dă o anumita formă. Dar și în cazul tuturor celorlalte tipuri de activități artistice, lucrurile stau ca în cazul acesteia: ne naștem doar cu capacitatea de a efectua activitatea respectivă. Însă iscusința de a da materialului forma pe care ne-o dorim trebuie învățată și cultivată.

Johann Wolfgang von Goethe

Despre carte:

Pornind de la întrebarea, dacă ne naștem toți cu un creier asemănător și cu același potențial, cum se face că unii excelează în anumite domenii?

Robert Greene analizează viețile maieștrilor, cum ar fi Einstein, Darwin, Benjamin Franklin si multi alții, pentru a distruge mitul geniului și pentru a demonstra că perseverența, răbdarea și încrederea joacă un rol mult mai mare în obținerea succesului decât capacitatea intelectuala.

Cartea este împărțită în 6 pași prin care putem ajunge la măiestrie:

 1. Descoperă-ți vocația;
 2. Supune-te realității;
 3. Găsește-ți un mentor;
 4. Dobândește capacitatea de a-i vedea pe cei din jur așa cum sunt cu adevărat;
 5. Modelează-ți o minte creativă;
 6. Îmbină intuiția și rațiunea.

De reținut:

 • Există două tipuri de eșecuri. Primul vine din a nu-ți pune niciodată ideile în practică pentru că iți este frică sau aștepți momentul potrivit. Nu vei învăța niciodată de pe urma unui asemenea eșec. Al doilea tip de eșec vine dintr-un spirit îndrăzneț. Dacă eșuezi astfel, suferința va fi mai mică decât ceea ce înveți din asta. Iar eșecurile repetate iți va crește claritatea pentru a știi cum trebuie făcute lucrurile.
 • Cum să eviți diverse probleme cu oamenii:
  • Exprimă-te prin munca ta;
  • Croiește-ți o personalitate adecvată;
  • Vedeți-vă prin ochii celorlați;
  • Fii îngăduitor cu proștii.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui