fbpx

#65 Milionar la minut – Mark Victor Hansen și Robert Allen

milionar la minut carte

Fiecare dintre noi consideră că cel mai important lucru la un pom îl reprezintă fructul, însă defapt acesta este sămânța(gândul).

Friedrich Nietzsche

Despre carte:

Milionar la minut de Mark Victor Hansen, co-autor al seriei „Supă de pui pentru suflet”, și Robert Allen, expert financiar.

Cartea este una mai neobișnuită. Practic sunt două cărți incluse în una singură.

O carte de ficțiune și una teoretică, care abordează același subiect dar folosind doua abordări diferite.

De ce este neobișnuită? Pentru că pe paginile din dreapta, ai povestea de ficțiune a unei femei care trebuie să câștige un milion de dolari în nouăzeci de zile, iar paginile din stânga cuprind strategii și tehnici prin care îți arată la fel, cum să faci un milion de dolari.

Partea dreaptă cu povestea nu m-a prins foarte mult, deși este foarte apreciata de fanii cărții „Supa de pui pentru suflet”. În schimb partea stângă, cea teoretică cu strategii și explicaţii despre modalităţi de creştere financiară, de la a scrie o carte până la a cumpăra şi vinde proprietăţi imobiliare, m-a prins foarte tare.

Cu toate acestea cartea nu este despre a face un milion de dolari, ci despre autocunoaștere, conștientizare, despre a te ajuta să-ți depășești anumite frici și de a-ți demonstra că poți atinge orice obiectiv dacă ai un sistem și niște pârghii potrivite.

O carte bună, scrisă în capitole scurte, foarte bine structurată și ușor de înțeles.

De reținut:

  • Atunci când te concentrezi asupra primelor 15 procente ale procesului respectiv și le realizezi corect, garantezi cel puțin 85% din rezultat.
  • 4 etape pentru a face un milionar de dolari:- Hotărăște-te dacă dorești cu adevărat să devii milionar.
    – Imaginează-ți cât mai des că trăiești în abundență.
    – Cheltuie mai puțin decât câștigi.
    – Investește diferența.
  • Orice răspuns este precedat de o întrebare.
    Dacă te întrebi: “Cum să obțin un loc de muncă sau un salariu?”, nu vei avea cum să obții un milion de dolari.
    Dar dacă te întrebi: “Cum să fac să câștig un milion de dolari?”
    Mintea este constrânsă să muncească fără încetare pâna la găsirea răspunsului.
  • Dacă încălzești apa la 100 grade, aceasta începe să fiarbă. Dacă temperatura atinge doar 99 de grade, apa nu va fierbe.
    Un avion trebuie să atingă o anumită viteză la sol înainte de a se ridica. Orice viteză cu o valoare mai mică nu va genera zborul.

    Unii oamenii cheltuiesc cantități enorme de energie încercând să aibă succes, par să facă aproape totul cum trebuie, parcurg toate etapele în mod corect și totuși succesul pare că îi evită. În schimb apar alți oameni care, făcând aceleași lucruri, ajung relativ ușor la succes.
    Diferența constă în congruență, stare în care mintea este în deplină armonie. Dorința, încrederea și acceptarea propriei persoane(nivelul de merit).
  • Atunci când examinezi la microscop atomii dintr-un cui, descoperi că aceștia posedă proprietăți magnetice, însă sunt dezorganizați. În schimb atomii unui magnet, sunt perfecți aliniați cu polurile nord și sud.
    Atunci când magnetul atrage cuiul , atomii din cui încep să se alinieze pentru a se potrivi cu atomii din magnet – devenind asemenea magnetului. Cu cât acești atomi sunt mai aliniați, cu atât cuiul obișnuit se va purta mai mult ca un magnet.

    Corpul nostru este un câmp de activitate electromagnetică. Cu cât te aliniezi mai mult cu lucrurile pe care le dorești, cu atât le atragi mai bine.
  • Atunci când ai luat hotărârea să treci la următorul nivel, s-ar putea să te confrunți cu fenomenul de “istereză”.
    Termenul descriere tendința materialelor de a reveni la forma inițială după îndepărtarea presiunii aplicate.
    De exemplu, o bucată de oțel se dilată atunci când este încălzită, dar dacă se încetează aplicarea sursei de căldură, oțelul revine la starea inițială atunci când se răcește. Ceea ce înseamnă că a avut loc un proces de istereză.

    Aproape același lucru se întâmplă și în cazul oamenilor. Deseori o persoană revine la starea inițială atunci când se încetează aplicarea unei forțe noi și se întoarce la acel loc familiar.

Merită citită:

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Recomandări de cărți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui