fbpx

#34 Obstacolul este calea – Ryan Holiday

Efectul Fluturelui

Gândim de la A la Z, suntem neliniștiți în privința lui A, obsedați de Z, dar uităm complet de literele de la B la Y.

Ryan Holiday

Despre carte:

Obstacolul este calea de Ryan Holiday este o carte de filosofie destul de motivațională, adaptată la limbajul nostru de zi cu zi, prin care ne prezintă stoicismul (arta străveche de a transforma încercările în reușite) pe înțelesul tuturor folosind atât exemple din filosofie, cât și exemple din lumea contemporană.

Ne plângem de slujba pe care o avem, de relații, de locul nostru în lume. Încercăm să ajungem undeva, numai că ceva ne stă tot timpul în cale. De aceea nu facem nimic. Dăm vina pe șef, pe oameni, pe țară sau ne acceptăm eșecurile și considerăm că obiectivele pe care le-am stabilit nu pot fi atinse.

Doar că aici există un singur lucru greșit: atitudinea pe care o avem, felul în care vedem obstacolele. Toată lumea ne vorbește despre cum ajungem la succes, dar nici una nu ne vorbește despre cum depășim un eșec, cum vedem obstacolele și cum le facem față.

Această carte ne oferă un cadru pentru a le înțelege, a acționa și depăși obstacolele pe care viața ni le scoate în cale. Ne oferă un alt mod de a privi lucrurile.

De reținut:

  • Nimeni nu va veni să ne salveze. Iar dacă vrem sa ajungem unde ne-am propus, să îndeplinim ce ne-am dorit, există o singură metodă. Să întâmpinăm problemele prin acțiune.  Perseverează în eforturile pe care le depui. Rezistă tentației de a te dedica distracției, descurajării, dezordinii.
  • Ce este înfrângerea? Nimic altceva decât educație, nimic altceva decât primul pas spre ceva mai bun. Fii mulțumit că ai pățit ceva. Nu există profesor mai bun decât această pentru viitor.
  • „Dacă vreun obiect exterior te deranjează, atunci nu el, ci judecată ta asupra lui te tulbură. Nu depinde decât de tine să ștergi această judecată din sufletul tău.”- Marcus Aurelius

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui