fbpx

#1 Omul in cautarea sensului vietii – Viktor E. Frankl

Cel care un de ce, va îndura orice cum.

Friedrich Nietzsche

Despre carte:

Omul în căutarea sensului vieții este o carte autobiografică scrisă cu într-un mod absolut captivant de Victor Frankl despre perioada în care a fost închis într-un lagăr de concentrare.

Cartea are două părți diferite, as putea spune că sunt doua cărți într-una. Prima parte este autobiografică, despre perioada detenției cu toate întâmplările inumane la care a fost supus el și ceilalți deținuți, iar a doua parte este concluzia acelei perioade transpusă în activitatea sa profesională de medic logoterapeut prin care încearca să dea sens vietii.

Deși obiectivul meu atunci cand am început cartea a fost să aflu informații tehnice care se găsesc exclusiv în partea a doua, nu pot să nu recunosc că prima parte m-a captivat într-un mod în care m-a făcut să o citesc neîntrerupt, a fost ca și cum am fost acolo. 

De reținut:

  • Umorul este o armă cu care sufletul luptă pentru supraviețuire. Este cunoscut faptul că umorul, mai mult decât orice alt atribut uman, înlesnește o anumită detașare și permite individului să se ridice deasupra circumstanțelor, fie și pentru câteva momente.
  • Cel care își pierde încrederea în viitor –  în viitorul său – este pierdut cu totul. Cei care cunosc ce legatura strânsă există între dispoziția mentală a unui om, curajul și speranțele sale ori lipsa acestora – și nivelul imunității organismului vor înțelege că pierderea bruscă a speranței și a curajului pot avea efecte mortale. Nu trebuie ratată nici o oportunitate de a găsi un “de ce” (scop, obiectiv) pentru a putea suporta teribilul “cum” al vieții.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui