fbpx

#6 Primii pași ca investitor la bursă – Ileana Vrejba

O călătorie de o mie de kilometri începe cu un pas.

Proverb chinezesc

Despre carte:

Primii pași ca investitor la bursă de Ileana Vrejba, este ca un dicționar cu termeni specifici din domeniul investițiilor, traduși și clarificați în limba română, însoțiți de multe explicații de foarte mare ajutor. Nu am mai găsit până acum vreun articol sau carte care să explice atât de ușor de înțeles bursa.

Prima parte este despre istoria și fundamentele bursei, începând de la cum a apărut bursa și cum funcționează, până la crahurile și crizele economice, după care trece treptat prin fiecare subiect de interes cum ar fi: sursa informațiilor, profilul investitorului, termenii specifici, analiză tehnică, grafice, greșeli, etc.

Deși carte este despre trading, ca investitor este bine să cunoști bazele, cum funcționează sistemul și termenii folosiți. Când m-am apucat să investesc acum 6-7 ani, cred ca mi-a luat vreun an să ajung să înțeleg cum funcționează bursa în linii mari (bloguri, cursuri, cărți). Și acum realizez că 80% din informații le-aș luat din 3 cărți.

De reținut:

  • În esență un investitor bun nu este cel care este tobă de carte sau care știe să aleagă fără greș titlurile ideale, ci cel care știe să-și domine emoțiile.
  • Valoarea unui titlu urcă pentru că investitorii sunt dispuși să plătească mai mult, și coboară pentru că aceiași investitori sunt dispuși să vândă titlul pentru un preț mai mic.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui