fbpx

Principii de 100 de milioane de dolari

Articol Efectul Fluturelui

Astăzi continuăn tot cu cartea De la idee la Bani de Napoleon Hill, și vorbim despre cei 6 pași prin care putem transforma „dorințele în aur”.

De la autor aflăm că aceste principii le-a deprins de la celebrul om de afaceri Andrew Carnegie (proprietarul trustului „Carnegie Steel Company” care, conform revistei Forbes, avea o avere echivalentă cu 293,8 miliarde de dolari americani în 2007).

Totul începe cu o dorință puternică, visurile nu se nasc din indiferență, lene sau lipsă de ambiție.

1. Stabilește mental suma pe care o dorești

Nu este suficient să spui “vreau mai mulți bani”; definește clar suma pe care ți-o dorești, pentru că obiectivele generice nu vor funcționa niciodată. “Mai mulți bani” poate însemna fie un 1 leu în plus, fie 1 milion de lei în plus, iar în ambele situații mintea ta consideră că și-a atins obiectivul.

Dacă nu poți măsura un lucru atunci înseamnă că el nu există.

Joan Freeman

2. Stabilește ce intenționezi să dai la schimb pentru banii pe care îi dorești

Pentru mulți acest concept este unul abstract. Legile universului sunt foarte clare și țin totul într-un echilibru, chiar dacă noi de cele mai multe ori nu suntem de acord cu asta.

Această lege se numește legea vidului și spune că, dacă vrei să primești un lucru nou, mai întâi trebuie să scapi de unul vechi ca să faci loc lucrului nou în viața ta. Abia după ce faci asta vei primi ceea ce-ți dorești. La fel este și cu banii, în schimbul lor trebuie să oferi ceva în schimb, cum ar fi de exemplu timpul. Nu poți primi ceva fără să renunți la altceva în schimb.

3. Stabilește un termen la care dorești să intri în posesia banilor

În caz contrar, intervine Legea lui Parkinson care, conform unui articol din ziarul “The Economist”, din 1955, spune că: 

Munca se extinde pentru a umple timpul alocat îndeplinirii ei.

The Economist – 1955

Adică, dacă ai o zi la dispoziție ca să termini o sarcină, o vei termina într-o zi. Dacă ai aceeași sarcina de făcut într-o săptămână, o vei termina într-o săptămână. Asta din cauză că vei găsi tot timpul motive să umpli timpul, să amâni părțile importante sau să pui în practică acțiunile stabilite.

4. Construiește un plan pentru a-ți îndeplini dorința și pune-l în aplicare!

Mi se pare fascinant că majoritatea oamenilor își planifică vacanțele mai bine decât își planifică viețile. Poate pentru că evadarea este mai ușoară decât schimbarea.

Jim Rohn

Dacă nu ai o “hartă“, îți va fi foarte greu sau chiar imposibil să ajungi la destinație sau, în cazul tău, la obiectiv. În schimb, cu o “hartă” îți vei crește foarte mult șansele să ajungi acolo unde îți dorești.

5. Scrie o declarație 

O declarație clară și concisă referitoare la suma de bani pe care intenționezi să o strângi, menționează o dată limită, ce oferi la schimb și pașii prin care o ajungi acolo, iar la final nu uita să o semnezi.

Sunt studii ce arată că persoanele care își dau semnătura, iau în serios sau își asumau cu mai multă responsabilitate acele condiții semnate.

6. Citește declarația de două ori pe zi, cu voce tare, dimineața și seara

Iar în timp ce citești imaginează-ți, vizualizează, simte-te ca și cum ai intrat în posesia banilor. Așa comunicăm cu subconștientul.

Una dintre capacitățile creierului este aceea de a nu face diferența dintre imaginație și realitate, din acest motiv, corpul uman reacționează la tratamentele placebo.

O minciună repetată la nesfârșit, devine adevăr.

Joseph Goebbels

Repetând de suficiente ori vei ajunge să crezi că poți obține acel lucru. Este o mare diferență între a-ți dori un lucru și a fi pregătit să-l primești. Nimeni nu este pregătit pentru ceva decât în momentul în care crede că-l poate obține.

Thomas Edison se numără printre cei care au testat și au avut rezultate cu metoda lui Napoleon Hill.

Mintea nu cunoaște alte limite decât cele pe care le stabilim noi înșine.

Napoleon Hill

Îți recomand și celelalte articole despre obiective:

13 Pași prin care îți poți materializa dorințele
Cum îți descoperi pasiunea și cum faci bani din ea
Neuroștiința din spatele obiectivelor
Panoul de vise (Dream Chart)
Cel mai important sfat
Cum obții orice în viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui