fbpx

#123 Secretele întregii vieți – Elena Iuliana Neagu

Elena Iuliana Neagu

Cine crezi că ești și ceea ce crezi tu că ești îți va influența întreaga viață.

Despre carte:

Secretele întregii vieți de Elena Iuliana Neagu pleacă de la ideea că viața funcționează după niște legi universale, și dacă afli secretul care ți-a fost ascuns, viața devine un joc.

Cartea este împărțită în 4 mari capitole cu subiecte destul de diferite între ele:

 • În prima parte, se discută despre religie și cum tot ce ți s-a spus este de fapt greșit, începând de la Biblie până la istoria lui Iisus și nu numai.
 • În partea a doua, se abordează subiectul existenței karmei și a reîncarnării, adevăr „pus sub cheie” de către oamenii bisericii.
 • Continuând în partea a treia, se discută despre moarte, ce se întâmplă în viața de dincolo și fazele prin care trece sufletul imediat după ce părăsește corpul.
 • Iar în ultima parte, sunt dezvăluite câteva din legile universale, continuând în volumul 2 cu celelalte.

Dacă citești cartea obiectiv, fără a fi atașat de diverse idei indoctrinate, informația este interesantă, cu unele idei care personal cred că sunt adevărate, existând dovezi, și altele speculații, neexistând dovezi concrete, și câteva interpretate greșit.

Și când spun interpretate greșit, nu mă refer să nu sunt adevărate, ci că sursele de unde au fost luate anumite informații le expun puțin diferit pe idei.

Ce nu mi-a plăcut este modul în care este scrisă, îți dă impresia de un manifest împotriva religiei, cel puțin în primul capitol, și că se adresează pasionaților de conspirații. Multe idei mi s-au părut superficiale, mi-a dat impresia că a extras tot felul de informații din multiple surse și le-a pus într-o carte.

Cu toate acestea, cumva mi-a s-a părut interesantă și o recomand, dar să fie citită cu mintea deschisă și analizată informația fără a te împiedica de modul în care este scrisă, în special în prima parte.

Pasaje din carte:

 • Rolul sufletului tău este să indice ce dorințe are. Semnalele lui sunt trimise prin ceea ce simți.
  Rolul minții tale este să găsească soluții sau modalități prin care să ajungi la îndeplinirea acelor dorințe.
  Rolul corpului tău este să pună în aplicare soluțiile găsite de minte pentru a împlini acele dorințe.
 • Dacă vrei să-ți atingi scopul cu un efort minim, adică să realizezi mai mult făcând mai puțin, trebuie neapărat să te asiguri că scopul vine și din suflet, nu numai din minte.
 • Îndrăznește! Fă tu primul pas, iar Universul te va lua în brațe.
 • Pentru a înțelege mai bine cum se manifestă această libertate pe Pământ, imaginează-ți că ești într-o croazieră și călătorești pe ocean. Aici ești obligat să te conformezi itinerariului, cu opririle din porturi, dar pe vapor ești liber să faci ce vrei. Destinul nostru seamănă cu o lungă călătorie pe acest vapor. Itinerariul este trasat, condițiile în care ne-am născut sunt alese, dar noi avem o minte, o inimă și o voință cu care putem face extrem de multe lucruri pentru a ajunge departe în evoluția noastră.
 • Totul este energie. Trebuie să ai grijă tot timpul de ceea ce gândești, simți, spui și faci. Fiecare gând, emoție și acțiune îți determină viitorul. Fii atent la ceea ce semeni, ca să ai ce să culegi.

Merită citită:

3 stele

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Recomandări de cărți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui