fbpx

#109 Spațiul variantelor – Vadim Zeland

transurfing

Cu cât îți dorești ceva mai mult cu atât vei căpăta mai puțin.

Vadim Zeland

Despre carte:

Spațiul variantelor de Vadim Zeland oferă o serie de perspective și abordări despre cum să-ți gestionezi viața într-un mod mai conștient și mai eficient. Autorul explică că există o mulțime de variante posibile ale realității noastre și că putem folosi puterea gândului și a intenției pentru a naviga prin ele și a ne crea experiențele dorite.

Carte se concentrează pe ideea de „comutare” între diferitele variante ale realității, în care autorul explică că, în fiecare moment, există mai multe variante ale realității în care ni se poate întâmpla ceva anume, iar noi suntem cei care decidem care variantă devine realitate prin alegerile și gândurile noastre.

De asemenea, autorul subliniază importanța de a avea încredere și de a-ți vizualiza obiectivele, pentru a atrage varianta de realitate dorită. El sugerează o metodă de „comutare” prin care ne putem concentra asupra versiunii preferate a realității noastre și ne putem direcționa gândurile și acțiunile pentru a o face să devină realitate.

Autorul explică că, prin practicarea acestei metode, putem schimba experiențele noastre de viață și putem crea noi realități alternative care corespund cu obiectivele noastre. În plus, el subliniază că acest proces nu este unul pasiv, ci necesită acțiune și efort din partea noastră.

În general, cartea „Spațiul variantelor” oferă o perspectivă intrigantă asupra modului în care gândurile și alegerile noastre pot influența realitatea noastră și cum putem utiliza această cunoaștere pentru a ne îmbunătăți viața.

Pe lângă partea aceasta de spațiul variantelor, cartea se concetrează și pe conceptul de ”pendul”. Concept care mi-a fost destul de dificil să-l înțeleg și să-l accept, deși cred că înțelesul este destul de alterat din cauza traducerii din limba rusă. În următoarea carte(nivelul 2) Murmurul stelelor dimineții, sunt mulți termeni traduși mot a mot care schimbă puțin idea pe care vrea autorul s-o exprime.

Cartea face parte din conceptul ”Transurfingul realitații” format dintr-o serie de 7 volume, Spațiul variatelor fiind nivelul 1.

Deși conceptul este destul de ezoteric, cartea oferă extrem de multă informație utilă.

Pasaje din carte:

  • În natură nu există noțiunile de bine sau rău. Pentru forțele de echilibrare fatptele, și bune și rele, sunt echivalente. Echilibrul se reface oricum dacă apare un potențial excedentar. Ai făcut rău, ți-ai dat seama că e rău, te simți vinovat(trebuie să fiu pedepsit) – ai generat potențial excedentar.

    Ai făcut un bine, ți-ai dat seama, te simți mândru(trebuie să fiu lăudat), ai generat potențial excedentar. 

    Forțele de echilibrarea nu știu pentru ce anume trebuie să fii pedepsit sau recompensat. Ele doar anihilează inegalitățile din câmpul energetic.

    Răsplata pentru sentimentul de vinovăție va fi întotdeauna pedeapsa, sub o formă sau alta. Dacă acest sentiment nu există, s-ar putea că nici pedeapsă să nu existe. 

    Din păcate, și sentimentul de mândrie pentru o faptă bună atrage după sine pedeapsă și nicidecum răsplată.
  • Dacă te scoate din sărite gândul că ceva nu îți place, acel ceva va fi permanent prezent în viața ta.

    Dacă nu dorești ceva anume, nu te mai gândi la lucrul respectiv, treci indiferent pe lângă el și acel ceva va dispărea din viața ta. A alunga ceva din viața nu înseamnă să-l eviți, ci să-l ignori.
  • Oamenii știu vag ce-și doresc, dar știu foarte exact ce nu vor.
  • Solomon purta pe deget un inel cu o inscripție întoarsă în interiorul mâinii, ca nimeni sa n-o vadă. Când pe Solomon îl lovea un necaz sau când apărea o problemă greu de rezolvat, el întorcea inelul și citea următoarele cuvinte:
    ”Și asta va trece”.
  • Cel mai bun principiu de educare și relaționare cu copiii(și nu numai cu ei), care nu va crea niciun potențial excedentar, este să te porți cu ei așa cum te porți cu musafirii, adică să le acorzi atenție, și  să-i respecți și să le dai libertate de a alege, fără a le permite să ți se urce în cap.
  • Poți scăpa în mare parte de neplăceri, dacă te eliberezi de eforturile titanice, orientate spre susținerea potențialelor excedentare. Energia nu numai că se irosește ci și transformă forțele de echilibrare de așa manieră încât rezultatul este contrar intenției.
    Așa că este absolut necesar să nu începi să te zbați ca musca pe geamul ferestrei și să-ți reorientezi intenția în vederea dezvoltării calităților tale fără să te gândești la locul pe care-l ai pe scara excelenței.
  • Pentru a trece pe acea linie a vieții, unde lucrul dorit devine realitate, este suficientă doar energia simplei intenții. Când o dorință puternică se transformă în intenție fermă de a poseda și de acționa, ea se îndeplinește. Potențialul dorinței se diseminează întrucât energia se consumă prin acțiune.
  • Cel mai bine este sa fii nesimțit! De regula, forțele de echilibrare nu-i ating pe aceia care nu au mustrări de conștiință.
  • Nu ești obligat să te justifici în fața nimănui și nimănui nu-i datorezi nimic. Dacă într-adevăr exista o vină, poți suporta pedeapsa, dar nu continua să te simți vinovat.
  • Bucură-te că banii ți-au venit. Dar în niciun caz, nu te da de ceasul morții din cauza insuficienței sau pierderii banilor, în caz contrar, vei avea din ce în ce mai puțini. Dacă individul câștigă puțin, o greșeală tipică este să se plângă în permanență că banii nu-i ajung. Parametrii unei asemenea emisii mentale vor corespunde liniilor unei vieți sărace.
  • Deosebit de periculos este să te alarmezi că ai tot mai puțini bani. Frica este emoția cu cea mai mare încărcătură energetică, de aceea frica de a nu pierde bani sau de câștiga puțin, este modalitatea cea mai sigură de a te plasa pe acele linii unde, într-adevăr, banii sunt din ce în ce mai puțini.

    Dacă ți se pare că scopul tău poate fi realizat numai cu condiția de a fi bogat, dă-o naibii. Să presupunem că dorești să călătorești prin lume. Cu siguranță, îți trebuie mulți bani. Ca să realizezi dorința, gândește-te la scop, nu la bani. Banii vor veni în mod sigur, întrucât ei constituie un atribut însoțitor.
  • Pentru a intra în echilibru cu lumea înconjurătoare este necesar să diminuezi importanța. Trebuie să controlezi în permanență ce importanță dai propriei persoane și lumii înconjurătoare.
  • Ajutorul trebuie acordat doar celor care au cu adevărat nevoie de el.
  • În rezolvarea problemelor, e necesar să respectăm o regulă de aur. Înainte de a ne apuca să rezolvăm o problemă, este necesar să-i diminuăm importanța. Atunci forțele de echilibrare nu ne vor mai stânjeni și problema se va rezolva ușor și simplu.
  • Viața devine cu atât mai rea, cu cât gândești mai rău despre ea.
  • Omul s-a imaginat pe sine ca pe un personaj atât de important, încât presupune că Dumnezeu, în toată măreția și mila Sa, se va îngriji de bunăstarea lui.
    Dumnezeu și așa i-a dat foarte mult –  i-a dat libertatea de a alege, iar el, din cauza infantilismului său, nu acceptă acest dar și este veșnic nemulțumit.
  • Așteptarea unui necaz induce anumite corective în parametrii emisiei mentale și individual se transferă pe acele linii de viață care corespund acelor parametrii. El primește exact lucrul de care s-a temut. 
  • Mută centrul de greutate de pe control pe observație. Nu te grăbi să respingi, să obiectezi, să discuți în contracditoriu, să dovedești că ai dreptate.

Merită citită:

4 stele jumate

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Recomandări de cărți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui