When someone sees the world differently, they show up differently, and they create results that looked impossible a moment before.
Steve Chandler
Despre carte:
𝗧𝗵𝗲 𝗣𝗿𝗼𝘀𝗽𝗲𝗿𝗼𝘂𝘀 𝗖𝗼𝗮𝗰𝗵 de Steve Chandler și Rich Litvin, doi coach cu experiență care vin cu o altfel de abordare, este despre cum să-ți crești venitul și impactul pentru tine și pentru clienții tăi.
Cartea este împărțită în cinci secțiuni, plus o anexă destul de consistentă, unde îți oferă diverse instrumente utile. Aceste secțiuni sunt împărțite în 69 de capitole, scrise într-un stil direct și provocator prin care să te convingă că abordarea lor este una care poate avea un mare impact.
Din cele 5 secțiuni vei afla despre:
– o altă abordare despre cum ajungi la clienți;
– greșelile pe care le fac majoritatea coach-ilor începători;
– procesul prin care poți crea relații pentru a crea clienții;
– cele 18 componente cheie ale unui coach neînfricat;
– ce ai nevoie pentru a deveni un coach experimentat.
Per total, mi-a plăcut cartea, este scrisă cu pasiune și cumva motivantă, dar aveam niște așteptări mult mai mari de la ea, ca și metodă de abordare.
Recomandarea de bază este că nu trebuie să ai site, să faci marketing, să faci networking sau să fii pe rețelele sociale, ci să cauți persoane printre cunoștințele tale care au o problemă, iar tu să le oferi o sesiune de 2 ore gratuit, prin care să-i ajuți. Deși nu cred că funcționează chiar așa lucrurile sau poate nu pentru toată lumea.
Cu toate acestea, accentul lor este pus pe a servi, a construi relații și a te concentra pe nevoile celorlalți mai degrabă decât pe ale tale. Toate acestea sunt lucruri în care cred foarte mult și pot aprecia în totalitate că este un sfat bun.
Pasaje din carte:
- Adevărul este că clienții tăi nu plătesc pentru coaching-ul tău sau pentru felul tău de a fi, deși ambele sunt importante. Clienții tăi plătesc pentru visele lor și visele lor sunt neprețuite.
- Coaching-ul duce oamenii de la bine la extraordinar.
Coaching-ul nu este pentru persoanele disfuncționale. Nu este acolo pentru a vindeca bolnavi. Este acolo pentru a-i ajuta pe oameni să-și atingă scopurile și visele netrăite, viața pe care nu o trăiesc pentru că sunt prinși în propriile lor ego-uri și critici. Coaching-ul le extinde lumea.
- În trecut, coaching-ul era văzut ca un lux. Dar, deoarece ne-am confruntat cu o criză economică globală în ultimii ani, coaching-ul este din ce în ce mai acceptat ca o necesitate pentru a-ți dezvolta cariera, pentru a ajunge la următorul nivel în organizația ta, pentru a câștiga mai mulți bani sau chiar pentru a construi relații mai bune.
- Atunci când un client apelează la un coach, el nu plătește ora respectivă, el plătește pentru tot ce a făcut coach-ul vreodată, pentru toată experiența acumulată, pentru toate cărțile citite, cursurile făcute, seminariile la care a participat.