fbpx

#11 Triburi – Seth Godin

Această carte nu este recomandată regilor, baronilor, guvernatorilor, prim-miniștrilor, generalilor, adjuncților, directorilor, șefilor de magazin sau de serviciu și, în general, niciuna dintre cei care au o funcție importantă mai cu seamă dacă au fost numiți formal în această funcție.

Sorin Trâncă

Despre carte:

Triburi este o carte marca Seth Godin, foarte ușor de citit, mică și scurtă, dar foarte intensă, despre leadership. Este o combinație de povesti fascinante și idei practice care să te împingă să ieși din sistem și să devii un lider.

De reținut:

  • Managerii conduc folosindu-se de autoritatea pe care le-o conferă compania. Îți asculți managerul sau îți pierzi slujba. Un manager nu poate face schimbări, pentru că nu intră în sarcinile sale. Treaba lui este să îndeplinească sarcini pe care i le trasează altcineva din companie.Liderilor, pe de altă parte, nu le pasă prea tare de structura organizatorică sau de binecuvântarea oficială a companiei pentru care lucrează. În schimb, îi conduc pe oameni prin pasiune și idei, nu prin amenințări și birocrație. Liderii trebuie să înțeleagă modul în care funționează organizația, pentru că această înțelegere le permite să o reformeze.
  • Într-o ierarhie, fiecare angajat tinde să avanseze până la nivelul lui incompetență. Cu alte cuvinte, atunci când faci treabă bună, ești promovat. Iar acest proces se repetă până când, într-un final, ajungi într-o poziție căreia nu-i poți face față. Dar ceea ce se întâmplă cu adevărat este că, în fiecare organizație, cu toții avansăm până la nivelul la care suntem paralizați de frică. Singurul lucru care te ține în loc este frica ta.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui