fbpx

#53 Viața mea în publicitate & Publicitate științifică – Claude Hopkins

Publicitatea înseamnă vânzare.

Claude Hopkins

Despre carte:

Viața mea în publicitate & Publicitate științifică sunt două cărți într-una, scrise de Claude Hopkins, pionierul publicității și a marketingului, omul care reușea să vândă orice.

Prima carte este autobiografia sa, care este scrisă într-un mod foarte plăcut, simplu și la obiect, în care afli practic cum a fost creată publicitatea pas cu pas, e ca și cum te-ai întoarce în timp.

Și cea de-a doua, reprezintă o carte de referință în domeniul publicității, despre care David Ogilvy, cel mai renumit om din publicitate, a zis că i-a schimbat viața.

Conceptele și principiile pe care le predă Claude Hopkins în publicitatea științifică sunt atât de relevante și atemporale încât ai crede că au fost scrise anul acesta, însă, cartea a fost scrisă prima dată în 1923.

De reținut:

  • Oamenii sunt ca oile. Nu pot judeca valori, judecă lucrurile în mare, după impresiile altora, după preferințele populare.
  • Nici un fabricant sau cel care deține produsul nu ar trebui să-și facă singur campania de publicitate. Produsul său tinde să-i obtureze viziunea asupra clientului, în postura în care nu se poate plasa.
  • Vânzătorii de succes nu sunt rareori vorbitori buni.Trebuie doar să fii în stare să te exprimi pe scurt, limpede și convingător.
  • Cel care înclina spre superlativ trebuie să se aștepte ca textele sale să fie receptate cu oarecare reticență. Cel care face însă un text specific, fie spune adevărul, fie minte. Faptele specifice, când sunt menționate, au greutate și efect.
  • Reclamele foarte scurte nu vor primi reacții, ci doar cele care spun povestea întreagă.
  • În publicitate, niciodată nu este bine să ataci un rival. Nu scoate în evidență defectele altora.

Merita citită:

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui