fbpx

#101 Your Best Year Ever – Michael Hyatt

Your Best Year Ever

Motivul pentru care majoritatea oamenilor nu-și ating niciodată obiectivele este că nu și le definesc.

Denis Waitley

Despre carte:

Your Best Year Ever de Michael Hyatt îți oferă un sistem bazat pe cercetări pentru stabilirea și atingerea obiectivelor. El este de părere că să-ți atingi visele nu numai că este posibil, dar este aproape inevitabil dacă o faci în modul corect.

Cu toții ne dorim să trăim o viață care să conteze. Cu toții dorim să ne atingem potențialul maxim. Dar adesea suntem copleșiți de lucrurile de zi cu zi, iar obiectivele noastre sunt împinse în plan secundar și apoi, de cele mai multe ori, sunt uitate.

Cartea, care este mai mult un program, este formată din 5 pași :
1. Believe it is Possible
2. Complete the Past
3. Design your Future
4. Find Your Why
5. Make it Happen

Iar la pasul 3, Design your Future, autorul a luat renumitul sistem S.M.A.R.T., care nu funcționează în plan personal, ci doar pe cel organizațional, și l-a adaptat încât să atingă și punctele lipsă, numindu-l în final S.M.A.R.T.E.R. E.R. fiind ”risky” și ”excinting”, adică obiectivele să fie grele și să te entuziasmeze.

Cartea nu oferă nici o informație nouă față de ce este scris deja pe acest subiect, doar că el pune cap la cap informația, oferind o perspectivă mai bine pusă la punct față de majoritatea resurselor pe care le găsesc în alte cărți și îți dă și o structură cu pași pe care să o pui în practică.

Pasaje din carte:

  • Dacă obiceiurile noastre de gândire sunt benefice, avem tendința de a experimenta rezultate pozitive, cum ar fi fericirea, satisfacția personală și chiar succesul material.

    Cu toate acestea, dacă obiceiurile noastre de gândire sunt contraproductive, experimentăm adesea opusul: nefericire, nemulțumire și sentimentul sâcâitor că puntea este cumva îndreptată împotriva noastră.
  • Așteptările noastre modelează ceea ce credem că este posibil, ele ne modelează percepțiile și acțiunile. Iar unul dintre cele mai mari motive pentru care nu reușim să ne atingem obiectivele este faptul că ne îndoim că putem.
  • Cercetătorii Robert A. Emmons și Anjali Mishra au elaborat un studiu care a comparat strădania de a atinge obiective cu cea a celor care nu sunt recunoscători. Ei i-au pus pe participanți să țină un jurnal de recunoștință, precum și să furnizeze o listă de obiective pe care sperau să le atingă pe o perioadă de două luni. Zece săptămâni mai târziu, Emmons și Mishra au verificat și au constatat că participanții recunoscători erau semnificativ mai aproape decât ceilalți, de a-și atinge obiectivele.

    Recunoștința nu ne face să ne complacem, au spus ei. În schimb, „recunoștința sporește efortul pentru atingerea obiectivelor”.
  • Profesoara Gail Matthews de la Universitatea Dominicană din California a efectuat propriul studiu nu cu mult timp în urmă și a confirmat puterea de a ne scrie obiectivele.

    Ea a descoperit, printre altele, că simplul act de a scrie obiectivele  a sporit realizările cu 42%.

Merită citită:

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Recomandări de cărți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui