fbpx

#99 Sclavii zeilor – Michael Tellinger

sclavii zeilor

Despre carte:

Sclavii zeilor de Michael Tellinger prezintă o altă istorie a umanității bazată pe traducerea tăblițelor sumeriene, făcută de Zecharia Sitchin.

Cartea prezintă ideea că oamenii au fost creați de zei cu un singur scop, acela de a fi niște muncitori pentru extragerea aurului.

La prima vedere, ideea pare absurdă, însă dovezile aduse (multe la număr ) de Tellinger sunt destul de convingătoare. Dacă luăm în considerare faptul că aproape toate mitologiile și religiile citează povești despre crearea și manipularea oamenilor de către zei, atunci poate că trebuie să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă decât cea stabilită de religia tradițională.

Iar această cale poate că nu ar fi aceea de a ne gândi la Zei ca la niște ființe spirituale supreme, ci mai degrabă la ființe dintr-o altă civilizație avansată care a existat fie pe Pământ, fie dincolo de el. La urma urmei, un zeu, prin definiție, este o ființă superioară în ceea ce privește abilitățile și puterile sale.

Dacă vei crede aceasta teorie sau nu, este o altă problemă. Un lucru este sigur, așa cum scrie Tellinger, ființele umane au fost sclave, într-un fel sau altul, de-a lungul istoriei umanității. Astăzi nu suntem sclavii unui rege sau zeu, ci suntem sclavii guvernelor, ai marilor organizații, ai locurilor de muncă și, cel mai important, ai banilor.

Pe lângă asta există o asemănare extrem de mare între vechiul testament și traducerile sumeriene, cele din urmă oferind mai multe informații .

Este prima cartea din această serie de recenzii, care nu face partea din zona de dezvoltare personală.

Am ajuns să citesc cartea în urma unui podcast cu Graham Hancock, în care anunța lansarea documentarului „Ancient Apocalypse” pe Netflix.

Cartea este una dintre cele mai fascinante lucruri pe care le-am citit în ultimul timp. Iar dacă tăblițele sumeriene sunt autentice, iar traducerea lor este corectă , atunci am avea niște răspunsuri posibile la multe întrebări, în special la întrebarea ”de unde venim? ”.

Chiar dacă ni se pare greu de crezut acest scenariu, având în vedere că întâmplările din vechiul testament le considerăm adevărate, atunci cred că putem lua în calcul și această opțiune, care poate fi chiar mai pertinentă .

Oricum, îți recomand să vezi documentarul „Ancient Apocalypse” și dacă rezonezi cu acele teorii și dovezi, atunci îți recomand să citești și cartea.

Merită citită:

Cumpără cartea:

Celelalte recenzii:

Recomandări de cărți:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FacebookYouTubeInstagramWhatsApp

contact@efectulfluturelui.ro

Copyright © 2022 Efectul Fluturelui